Pavel Bělobrádek podpořil referendum za Prahu 8 bez hazardu

19.6.2014 9:12:07

Praha, 19. června 2014 - Místopředseda vlády a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek podpořil referendum za zákaz hazardu v městské části Praha 8. Vicepremiér osobně přišel na jednání zastupitelstva, které se konalo 18. června a apeloval na zastupitele, aby přijali návrh přípravného výboru vyhlásit referendum o hernách a hazardu na území Prahy 8. Zastupitelé Prahy 8 vyhlášení opakovaného referenda o regulaci hazardu v městské části schválili. Referendum se bude konat současně s podzimními komunálními volbami na začátku října.

„Jako zastupitel města Náchod jsem hlasoval pro nulovou toleranci hazardu a heren ve městě. Hazard je příčinou celé řady sociopatologických jevů jako je kriminalita. Herny také mění charakter svého okolí a mají negativní vliv na kvalitu života, podnikatelské prostředí i cestovní ruch. Omezování hazardu je na místě,“ říká Pavel Bělobrádek. Vicepremiér také ocenil úsilí občanů, kteří posbírali na 10 000 podpisů petice, která žádá referendum a zákaz heren.

Václav Pláteník - tiskový mluvčí KDU-ČSL

Fotogalerie