Pavel Bělobrádek uctil zavražděné oběti obce Ležáky

Pavel Bělobrádek uctil zavražděné oběti  obce Ležáky

23.6.2014 17:28:51

Praha, 23. června 2014 - Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek uctil v neděli 22. června 2014 památku obětí obce Ležáky, vypálené nacisty za 2. světové války.

V rámci pietního aktu, připomínajícího 72. výročí tragédie, se vicepremiér zúčastnil ranní mše a slavnostní ceremonie kladení věnců u památníku. Setkal se také s veteránem 2. světové války, generálem Jaroslavem Klemešem, a promluvil k oceněným Pamětními odznaky. Piety se zúčastnil i prezident republiky Miloš Zeman.

Tragické události takzvané heydrichiády, kdy byly po atentátu na říšského protektora Reinharda Heydricha vypáleny obce Lidice, Javoříčko, Ležáky či Prlov, připomněl místopředseda Bělobrádek také o čtyři dny dříve na pietní akci v chrámu svatého Cyrila a Metoděje v Resslově ulici v Praze.

Václav Pláteník - tiskový mluvčí KDU-ČSL

Fotogalerie