Předseda vlády ČR se setkal s nově zvolenými europoslanci

2.6.2014 17:41:24

Praha, 2. června 2014 – Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka se dnes sešel v Hrzánském paláci s nově zvolenými poslanci do Evropského parlamentu. Setkání se zúčastnili i poslanci zvolení za KDU-ČSL Michaela Šojdrová, Pavel Svoboda a Tomáš Zdechovský. „Oceňuji, že již týden od zvolení se společně setkáváme a zahajujeme spolupráci se zástupci české vlády,“ uvádí europoslankyně Michaela Šojdrová.

Setkání bylo pro nově zvolené europoslance důležité proto, že mohli přímo s premiérem projednat věci, které chtějí měnit již na startu nového mandátu. Europoslanci také s premiérem diskutovali o otázce mediální strategie, v rámci které by občané mohli pravidelně sledovat práci Evropského parlamentu.

Setkání se zúčastnil také státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza, se kterým nově zvolení europoslanci řešili otázku priorit vlády z hlediska účasti jednotlivých poslanců v gesčních výborech. Všichni tři zástupci KDU-ČSL se zúčastní jednání o účasti ve výborech ve frakci EPP, které bude probíhat již od středy tohoto týdne. Jednání se zúčastní i dosavadní europoslankyně za KDU-ČSL Zuzana Roithová. „Naše směřování do výborů bude odpovídat našim programovým prioritám, které jsme před volbami slíbili,“ dodává Šojdrová.

Václav Pláteník - tiskový mluvčí KDU-ČSL

Fotogalerie