Státní zástupce odložil návrh na potrestání Pavla Bělobrádka ve věci dopravní nehody

23.6.2014 14:34:56

23.6.2014

Okresní státní zástupce v Náchodě podle § 179g odst. 1 trestního řádu podmíněně odložil podání návrhu na potrestání Pavla Bělobrádka. Zkušební dobu stanovil na 24 měsíců, tedy zvolil její maximální délku. Policejní orgán po skončení prověřování a zkráceného přípravného řízení státnímu zástupci navrhl, aby toto trestní řízení vyřešil tímto způsobem.

Vzhledem k tomu, že Pavel Bělobrádek je bezúhonnou osobou a nejsou o něm vedeny záznamy o přestupcích, s výjimkou překročení povolené rychlosti mimo obec v roce 2012, lze dovodit, že způsobená dopravní nehoda je ojedinělým vybočením z jinak řádného života. Ze zjištěných důkazů vyplývá, že došlo ke srážce ve velmi malé rychlosti. Byly tedy splněny podmínky z § 179g odst. 1 trestního řádu, který v takovýchto případech dovoluje podmíněně odložit podání návrhu na potrestání.

Václav Pláteník - tiskový mluvčí KDU-ČSL